Afbeelding
Foto: Studio Pannekoek

'Maos en Waolse' spreuken krijgen eigen rubriek in krant

DRUTEN - Ter gelegenheid van het jubileum van de Maas&Waler werd begin januari, met succes, een unieke collectie ‘Maos en Waols grèèi’ gelanceerd. Eén van de producten uit de collectie is het aloude spreukentegeltje, die voor deze gelegenheid in een modern en Maas&Waals jasje gestoken werd. Binnenkort zijn de tegeltjeswijsheden ook terug te vinden in de krant. 

In menig huishouden hing vroeger een Delfts-blauw tegeltje met spreuken als 'Zoals het klokje thuis tikt, tikt het nergens’ en ‘Beter een goede buur dan een verre vriend.’ Op basis van dit aloude concept werden door Studio Pannekoek tegeltjes met ‘Maos en Waolse' uitdrukkingen ontworpen. Wijsheden in dialect die menig Maas&Waler weleens gebruikt of gehoord heeft.
Naast de uitspraken die nu op een tegeltje zijn uitgebracht, zijn er natuurlijk veel meer ‘Maos en Waolse' oneliners. Uitspraken die ouders of grootouders vroeger deden, of spreuken die je er misschien zelf nog wel eens uitgooit. Deze teksten delen we graag met een groter publiek. Daarom starten we binnenkort met een rubriek, waarin we ingezonden tegeltjeswijsheden publiceren.

Behalve dat deze wijsheden vaak een 'waorhèd aes 'n koe' zijn, zijn ze voor velen herkenbaar of doen ze terugdenken aan een familielid of gebeurtenis van vroeger. Een goede reden dus om deze spreuken een podium te geven. 

Ken jij een leuke, typisch Maos en Waolse uitspraak of gezegde die niet in de krant mag ontbreken? Stuur deze dan in via ipost@demaasenwaler.nl o.v.v. tegeltje. Vergeet, behalve je naam, niet de betekenis van de spreuk erbij te vermelden. De mooiste of grappigste tegeltjes krijgen op termijn wellicht ook een plekje in de webshop.