Rex Broekman
Rex Broekman Foto: eigen foto

Mayo bij?

Column

Nadat ik al eerder een keer een niet nader te noemen Eindhovens QR-code-restaurant met dienstdoende robot-ober in een column beschreven had, maakten mijn vriendin en ik hier weer iets mee. Ik zeg het er maar meteen bij; het ligt (bijna altijd) aan mij. 

Omdat je bij dit restaurant dus digitaal de bestelling dient door te geven, krijg je iedere keer een andere ober voor je neus. Prima, het is een redelijk groot restaurant op een bovenverdieping met uitzicht op de binnenstad, het eten is er bovengemiddeld en zolang er geen juichende PSV-ers om me heen zitten, vind ik het al lang best.

We kenden het principe, dus ik scande maar meteen de QR-code. Kort daarna schoot ik de eerste order in en bestelde twee alcoholische versnaperingen. Ik sloot de applicatie op de telefoon af en we bekeken samen opnieuw de kaart. Vervolgens bestelde ik sushi en een vleesgerecht. Omdat ik het restaurant inmiddels ken en weet dat ze pietluttig zijn met de mayonaise, bestelde ik als derde order ook een extra portie mayo. Ik schijn namelijk mayo met frietjes te eten, in plaats van frietjes met mayonaise. Terwijl wij beiden middels een verschrikkelijk papieren rietje een slokje namen van onze cocktail, kwam er al een ober aan lopen. “U had één mayo besteld?” “Ja, lekker”, zei ik luid en veel te enthousiast. Vervolgens werd er een minuscuul bakje mayo midden op tafel gezet, liep de ober peinzend weg en leek het zowaar of wij mayo bij de cocktails hadden. Ook gasten aan de tafels naast ons keken bedenkelijk.

Toen ik de volgende dag in de auto zat, hoorde ik iemand op de radio zeggen: “Het maakt niet uit wát er gebeurt, uiteindelijk gaat het erom hoe je erop reageert.” Vooruit; wellicht geen uitspraak van het niveau Confucius, Nietzsche of Aristoteles, maar ruim voldoende voor mij om er toch nog even over na te denken.

Door Rex Broekman