Wethouder Gérard de Wildt opent het beweegvriendelijk consultatiebureau.
Wethouder Gérard de Wildt opent het beweegvriendelijk consultatiebureau. Foto: John van Gelder

Opening beweegvriendelijk ingericht consultatiebureau

Algemeen

DRUTEN - Wethouder Gérard de Wildt heeft op vrijdag 27 januari het beweegvriendelijk ingerichte consultatiebureau op het Kerkeland te Druten geopend.

Het consultatiebureau stimuleert jonge kinderen om te bewegen door een inrichting met verschillende materialen. De ouders zien zo dat bewegen leuk, belangrijk én makkelijk is. Voor de jeugdverpleegkundigen is het een mooie manier om in gesprek te gaan met ouders en verzorgers over het belang van bewegen.

De opening vond plaats na een welkomstwoord door teamleider Ingrid de Bonth. Nadat ook de wethouder een kort praatje had gehouden, was aan hem de eer de nieuwe inrichting te openen door een met papier bedekte wand te onthullen. Aan de wand bevond zich een fraaie spiegel met een bewegingsspel. 

Beweegvriendelijk wil vooral zeggen dat kinderen gestimuleerd worden tot bewegen. Dat dit met kleine dingen kan bewees de tweejarige Hanna, die met een van de genodigden was meegekomen. Spontaan ‘hinkelde’ ze over de gekleurde vlakken op de vloer. Inmiddels zijn er al meerdere consultatiebureaus beweegvriendelijk ingericht. Wethouder Gérard de Wildt: ‘Voor iedereen is het goed om voldoende te bewegen. In onze gemeente proberen we voor alle leeftijden faciliteiten, verenigingen, clubjes en initiatieven te hebben die uitnodigen om te bewegen; fietsen, wandelen, een beweegtuin, een skatebaan en speeltuinen. Als je kinderen op jonge leeftijd al leert hoe leuk het is om - vooral samen - te bewegen, leg je hiermee een goede basis voor later.’

Door Ton Ebben

het beweegvriendelijke consultatiebureau
het beweegvriendelijke consultatiebureau