Beuningse Boys 1.
Beuningse Boys 1. Foto: Beuningen Sportief

Beuningse Sportprijzen uitgereikt

Algemeen

BEUNINGEN - Beuningen Sportief heeft vorige week de Beuningse Sportprijzen uitgereikt. Voor de jaren 2021 en 2022 werden Laura Aarts, Timo Fransen en Beuningse Boys gehuldigd. 

Timo Fransen, de piloot op de tandem voor de visueel beperkte Vincent ter Schure, werd uitgeroepen tot sportman van Beuningen 2021/2022. Hij zette samen met Vincent een indrukwekkend aantal wereldprestaties neer. Op de laatste Para-Olympics in Tokyo won het koppel zij goud en zilver.

Winnende sportvrouw is Laura Aarts uit Beuningen. Laura is een van de beste waterpolo-keepsters ter wereld. Ook zij heeft een indrukwekkende lijst met prestaties waarbij kort geleden het Nederlandse team nog de bronzen medaille op het WK in Boedapest in de wacht sleepte.

De prijs voor het sportteam werd uitgereikt aan Beuningse Boys 1, dat het afgelopen seizoen kampioen werd.

Junioren
De prijs voor het jeugdteam ging naar het basketbalteam U14-1 van de vereniging Challenge, dat het afgelopen seizoen regiokampioen werd.
De prijs voor het meest getalenteerde jeugdlid ging naar synchroonzwemster Jane Seelen, lid van Cadans in Beuningen en lid van het nationale team. Zij behaalde in de regio en nationaal veel gouden medailles en brak ook internationaal door. Zij won onder andere twee keer zilver en 1 maal goud op de Portugese Open in Tomar.

Uitreiking film
Kijk hier voor de video van de verschillende uitreikingen.

Jane Seelen.
Timo Fransen.
Challenge U14-1.
Laura Aarts