Stichting Kleigoed Maas & Waal
Stichting Kleigoed Maas & Waal Werkgroep KleiGoed. Foto: John van Gelder

KleiGoed in bibliotheek Druten

DRUTEN - In de bibliotheek Druten staat een vitrine van de Historische Vereniging Tweestromenland. Tot medio februari wordt hierin materiaal getoond van de werkgroep KleiGoed Maas en Waal.

De werkgroep Kleigoed Maas en Waal houdt zich bezig met het vastleggen van de geschiedenis van de bijna vergeten grofkeramische industrie in het Land van Maas en Waal. Grofkeramische producten zijn van gebakken bouwmaterialen zoals onder andere metsel- en bakstenen, dakpannen.

De werkgroep organiseert ook themawandelingen over grofkeramiek. Momenteel zijn er twee wandelingen. De Monumentenwandeling Dericks&Geldens langs monumenten, gebouwen en herinneringen aan deze fabriek door het centrum van Druten van circa 2,5 km onder leiding van een ervaren gids. Daarnaast is er de themawandeling 'Het Achtje van Druten'. Een wandeling van 8 km in achtvorm door Druten. Deze laat vele herkenningspunten van de keramische industrie zien, zoals gebouwen, oude fabrieken, kleiwinning, tichelgaten.

Informatie

Kijk voor meer informatie over de KleiGoed Maas en Waal en het boeken van de themawandelingen op: www.kleigoedmaasenwaal.nl.