Perzische kleedjes gezocht

ALPHEN - Dit jaar moet het Plèkgat het voor het eerst zonder Café Maaszicht van Tontje van Wichen stellen. Een heel gemis, zeker omdat daar op maandagmiddag altijd een gezellig treffen van alle Alphenaren was. 

Het bestuur van CV de Plèkkers was op zoek naar een alternatief en heeft hierover in de eerder gehouden enquête een open vraag gesteld. De leukste suggestie uit de enquête was om een feest te organiseren met het thema ‘Chez Petit Antoine’, Frans voor ‘bij Tontje’. Gelukkig vond de ‘echte’ Tontje het prima.

Direct na afloop van de BoerenBruiloft gaat het nieuwe feest 'Chez Petit Antoine' om 15.30 uur start in 't Plèkhol met feestmuziek van DJ Jaylem. Er zijn statafels en het is de bedoeling dat mensen hapjes van thuis meenemen, net als vroeger. Maar Chez Petit Antoine zou nergens op slaan zonder de juiste aankleding. Tontje’s cafe stond bekend om zijn schemerlampjes en perzische tapijtjes. 

Oproep

Er hebben vast nog veel mensen een kleedje of ouderwets lampje op zolder liggen waar ze niks meer mee doen. Kleedjes en lampjes kunnen worden afgeven bij dorpshuis De Hucht, zodat het Plèkhol ‘met de Franse slag’ kan worden omgetoverd tot een ouderwets gezellig café.