Debat Provinciale Staten Verkiezingen

ARNHEM - In aanloop naar de Provinciale Staten Verkiezingen, die plaatsvinden op 15 maart aanstaande, organiseren Rijnbrink, Rozet en de Samenwerkende Bibliotheken Gelderland op donderdag 9 maart een lijsttrekkersdebat, samen met Omroep Gelderland, RTV Connect en andere lokale omroepen. 

Een greep uit de onderwerpen waar de Provinciale Staten zich mee bezig houden: wolven op de Veluwe, aanpak van de stikstofproblemen, jonge starters en de woningmarkt, openbaar vervoer, verduurzaming van de energie en het onttrekken van grondwater in bepaalde Gelderse gebieden.
In het debat op 9 maart worden de lijsttrekkers van de politieke partijen aan de tand gevoeld over allerhande onderwerpen. Daarbij wordt vooral ingegaan op onderwerpen die voor inwoners van Gelderland belangrijk zijn. Inwoners kunnen een bijdrage leveren aan het debat.

Meedoen

Meedoen is simpel. Kom naar de Bibliotheek Druten, Beneden-Leeuwen, Wijchen of het Servicepunt in Bergharen en vul daar de antwoordkaart in. Het is ook mogelijk de onderwerpen online door te geven. Dit kan via: www.debatprovincialestaten2023.nl. Vul de antwoordkaart in vóór 4 februari.

Het debat

Het debat vindt donderdag 9 maart plaats in Rozet Arnhem en duurt van 19.30 tot 21.00 uur. Uit alle inzendingen worden de onderwerpen voor het debat gekozen. Een aantal inzenders zal gevraagd worden om hun onderwerp tijdens het debat toe te lichten, bijvoorbeeld door vooraf een video in te spreken of tijdens de debatavond op 9 maart. De organisatie neemt contact op met deze inzenders.

Livestream 

Het debat wordt ook via een livestream uitgezonden. Enkele dagen voor het debat wordt op www.debatprovincialestaten2023.nl gedeeld op welke internetpagina de livestream te volgen is.