Tijdelijke uitbreiding Kindcentrum Beneden-Leeuwen

BENEDEN-LEEUWEN - Het college van B en W heeft op 3 januari besloten om tijdelijke units te plaatsen bij het Kindercentrum Beneden-Leeuwen. Dit is een tijdelijke oplossing voor het ontstane ruimtegebrek. De gemeenteraad neemt hierover 2 februari het definitieve besluit.

Er is een ruimtegebrek van 526 m2. De ontwikkeling van de leerlingenaantallen laat de komende 15 jaar zien dat het ruimtegebrek verder oploopt tot boven de 1.000 m2 in schooljaar 2031-2032. In de vergadering van 2 februari neemt de gemeenteraad ook een principebesluit over de realisatie van de structurele uitbreiding van het Kindcentrum. De uitbreiding moet komen in het gebied tussen de Van Heemstraweg en het Kindcentrum.
Voor schooljaar 2022 - 2023 is een tussenoplossing gevonden. Er worden onder andere ruimtes bij Pax Junior gebruikt door Groeisaam. Het speellokaal voor kleuters wordt als leslokaal gebruikt. De kleuters spelen in MFA De Rosmolen. Een deel van het trappenhuis wordt gebruikt voor de opstart van de dag. De tijdelijke units komen op de groenstrook naast De Rosmolen te staan. Deze komen na de herfstvakantie in het 4e kwartaal van 2023 en worden maximaal 4 jaar gehuurd.