Prins Brian d’n Urste (m)
Prins Brian d’n Urste (m) Foto: Sterre Koolhout

Het vergulde vat gaat het carnavalsjaar in met Prins Brian d’n Urste.

Algemeen

AFFERDEN - Afgelopen zaterdag werd Brian Vrijaldenhoven bekend gemaakt als de nieuwe prins van carnavalsvereniging het Vergulde Vat tijdens de goed bezochte pronkzitting.

Tijdens de pronkzitting vroeg de voorzitter zich in een film af, wie toch de nieuwe prins of prinses zou moeten worden. Er moest er één komen die aan veel verwachtingen kan voldoen. De voorzitter riep de hulp in van tweetal ex-prinsen en een ex-prinses om inzichtelijk te maken over welke kwaliteiten de nieuwe zou moeten beschikken. Zo moest de nieuwe aandacht hebben voor de oudere medemens, lief zijn voor dieren, goed polonaise kunnen lopen en zeker goed kunnen feesten. Nadat er nog drie van de elf kandidaten over waren, werd het moment spannender en spannender. De film stopte, het licht werd gedoofd en op een in rook gehuld podium werden de eerste contouren van de nieuwe prins zichtbaar. Uiteindelijk stapte Brian Vrijaldenhoven als Prins Brian d’n Urste in de spotlight.

Brian woont als weer meer dan 25 jaar in Afferden, getrouwd met Chantal de Jong en vader van Roel en Chiel. Hij is erg betrokken bij feestjes in het dorp. Onder andere beter bekend als mede-organisator van Aoffere Aon en als Lothar van de Maas en Waalse Oktoberfeesten.

De hofhouding wordt compleet gemaakt met zijn twee adjudanten (maar bovenal goede vrienden), Gert-Jan van den Broek en Erik Franken en zijn twee pages Chantal Vrijaldenhoven en Maaike Jansen.

Met dit team gaat Afferden het carnavalsjaar 2023 in en hopen er met elkaar weer een fantastisch jaar van te maken. Zeker na meer dan twee jaren van lock-downs, afgelasten van carnavalsactiviteiten, is Aoffere wel weer toe aan een tent vol schik.

Op zondag 22 januari is er gelegenheid tot feliciteren van Prins Brian d’n Urste en jeugd-Prins Tren en hun hofhoudingen tijdens de receptie bij Horeca de Meent aan het Koningsplein. De receptie begint om 15.00 uur.