Beaky en Cor Engelen
Beaky en Cor Engelen Foto: Gemeente Beuningen

Broers verrast met Gemeentelijke Zilveren Speld van Verdienste

Mens

BEUNINGEN - Vandaag hebben de broers Beaky en Cor Engelen de Zilveren Speld van Verdienste Beuningen uitgereikt gekregen.

Cor Engelen (1952) uit Beuningen en zijn broer Beaky Engelen (1949) uit Ewijk waren op donderdagmiddag bij het gemeentehuis om daar beelden te maken van de historische noodbevelpost in de kelder van het gemeentehuis. Tijdens hun werkzaamheden werden ze naar de raadzaal geroepen. Daar werden zij ontvangen door burgemeester Daphne Bergman, die in de aanwezigheid van de echtgenotes en naaste familie van de broers Engelen aan de beide heren de Gemeentelijke Zilveren Speld van Verdienste heeft uitgereikt.

Zij hebben deze gemeentelijke onderscheiding gekregen voor hun vrijwilligerswerk voor Stichting Historisch Besef, voetbalvereniging Beuningse Boys en Vrienden van de Alde Steeg. 

Cor Engelen heeft zich vrijwillig ingezet voor de groei van het historisch besef binnen de gemeente Beuningen. Vanaf 2004 verzorgt hij de website oudbeuningen.nl waar vele (oud) inwonershistorische beelden en verhalen delen. Cor is een specialist op het gebied van het dorp Beuningen na1900. Cor is ook vrijwilliger bij de bouwploeg van de Parochie H. Johannes XXIII. Daarnaast verzamelt hij wekelijks het zwerfvuil in het centrum van Beuningen.

Beaky Engelen zet zich al jaren in voor de website oudbeuningen.nl en hij publiceert op het YouTube kanaal Remember Beuningen. Beaky heeft zijn passie voor beeld en geluid gecombineerd met de liefde voor voetbal. Als vrijwilliger voor Beuningse Boys heeft hij zich - naast het vastleggen van alle gebeurtenissen bij de voetbalvereniging - ook óp de grasmat als voetballer en als trainer van zowel de jeugd als de senioren jarenlang ingezet. Ook de Ewijkse voetbalclub kon altijd rekenen op de hulp van Beaky. Verder is hij vaste fotograaf voor de Vrienden van de Alde Steeg. 

Beide heren ontvingen de Gemeentelijke Zilveren Speld van Verdienste, dit is een teken van grote waardering en erkenning voor langdurige verdiensten.