Kerststal Ewijk
Kerststal Ewijk Foto: Mien Verploegen

Nieuwe locatie kerststal Ewijk

EWIJK – De kerststal van Cultureel Erfgoed Ewijk komt dit jaar te staan in het parkje nabij het plein aan de Klef. Vrijdag 9 december wordt de verlichting om 16.00 uur ontstoken en is de kerststal met de historische levensgrote beeldengroep te bewonderen. 


Dit jaar wordt er voor het eerst bij de kerststal een wens- of gedichtenboom geplaatst. Vanaf 9 december kan iedereen hier een persoonlijke gedachte, een bijzondere wens of een gedicht in hangen. 

Lampionnenoptocht

Op donderdagavond 15 december trekken de leden van Scouting Ewijk met lampionnen door het dorp en hangen hun wens of gedicht in de boom bij de kerststal. De scouting start rond 18.15 uur bij MFA ’t Hart, en lopen via het Ireneplantsoen, Vordingstraat, Pater van Boxtelweg, Pastoor Hootsmansstraat, langs Waelwick en door het Perenlaantje. Via het voetpad achter 'de oude school' bereiken zij de kerststal. Deze avond zal de kerststal feestelijk verlicht zijn. De kerststal met beeldengroep is tot woensdag 11 januari 2023 voor iedereen gratis te bezichtigen.