Rob Hazenberg
Rob Hazenberg Foto: Zangvereniging Orpheus

Orpheus kerstconcert 2022

DRUTEN - Koninklijke Gemengde Zangvereniging Orpheus verzorgt op zondagavond 18 december een kerstconcert in de Ewaldenkerk in Druten.

Het kerstconcert heeft als titel: Orpheus op Wereldreis. Er worden liederen van over de hele wereld gezongen, die vaak betrekking hebben op het kerstverhaal, waaronder het Oekraïense Nova radist' stala. Ook het bekende openingsdeel uit Gloria (Vivaldi) en Once in royal David's city (bew. Willcocks) komen aan bod. Aan het kerstconcert verlenen Rob Hazenberg (bas-bariton), Addy de Meij (smitsorgel) en Chris Kok (piano) hun medewerking. Het geheel staat onder leiding van dirigent Maarten-Jan Dongelmans. Het kerstconcert begint om 20.00 uur. Kaarten kosten 10 euro per stuk. Kinderen onder de 12 jaar hebben gratis toegang. Kaarten zijn te koop aan de entree (alleen contant, geen pinmogelijkheid).

175-jarig bestaan

In 2024 wordt het 175-jarig bestaan van Orpheus gevierd met een bijzonder concert. Hierover later meer.

Nieuwe leden

Orpheus kan altijd nieuwe leden gebruiken. Koorervaring of een geschoolde stem is niet nodig. Enthousiasme en plezier in het zingen zijn voldoende. Elke maandagavond wordt er van 20.15 tot 22.15 uur gerepeteerd in de Bogerd.

Kijk voor mrer informatie over de zangvereniging op: www.orpheusdruten.nl.

Maarten-Jan Dongelmans
Chris Kok
Kerstconcert Orpheus 2019