Het gemeentehuis van Druten.
Het gemeentehuis van Druten. Foto: Werkorganisatie Druten Wijchen

Verwarring over visie Druten

Politiek

DRUTEN - In de najaarsnota stelt het college voor om 70.000 euro uit te trekken voor het opstellen van een plan van aanpak voor een toekomstvisie van Druten. Raadslid Hachi Aslan greep dit voorstel aan om te bepleiten om ook de visie voor Puiflijk en eventueel andere dorpen daarin mee te nemen. Dit voorstel bracht enige verwarring in de raad.

Volgens wijlen Gerrit Komrij, enkele jaren Dichter des Vaderlands en winnaar van de P.C. Hooft-prijs, denken de meeste parlementariƫrs dat visie een automerk is. Nou dan is het met de Drutense college- en raadsleden wel wat beter gesteld, maar ook die hadden enige tijd nodig om het verschil van een visie voor Druten en die van bijvoorbeeld Puiflijk duidelijk te maken. Het was raadslid Marrie van Rijn die het verschil tussen een toekomstvisie voor de gemeente Druten en die voor Puiflijk het beste duidelijk kon maken. Voor Puiflijk gaat het vooral om uitvoeringszaken, zoals een nieuwe school, een nieuw dorpshuis, een nieuwe woonwijk en misschien zelf wel het verplaatsen van voetbalclub SCP. Bij een toekomstvisie van de gemeente Druten gaat het vooral over de vraag welke kant willen we met de gemeente Druten uit, waar komen nieuwe woonwijken, welke extra voorzieningen zijn dan nodig zoals bijvoorbeeld scholen, welke ontsluitingswegen zijn dan nodig, hoe bieden we werkgelegenheid en hoe en waar moet er uitbreiding komen van industrieterreinen, enzovoort.

Na de discussie was iedereen tevreden en kan er een opdracht worden gegeven om een plan van aanpak voor een toekomstvisie van Druten verder uit te werken.

Door Ton Ebben