De burgemeesters van gemeenten Beuningen, Druten en Wijchen.
De burgemeesters van gemeenten Beuningen, Druten en Wijchen. Foto: Renske Bun

Kort

Startsein actie 'Orange the World'

MAAS EN WAAL - Orange the World is een jaarlijkse internationale actie, geïnitieerd door UN Women en in Nederland opgepakt door de vrouwenorganisaties Soroptimisten en Zonta. In deze regio wordt dit gedaan door Soroptimistclub Batenburg Maas en Waal. De actieperiode loopt van 25 november, de internationale dag tegen geweld tegen vrouwen, tot en met 10 december. Oranje is de kleur van de wereldwijde campagne en de samenloop met het WK-voetbal dit jaar is toeval. De actie Orange the World refereert niet aan dit WK of de kleur van het Nederlandse voetbalteam. 

In het Land van Maas en Waal wordt samengewerkt met de gemeenten en de kerken. Oranje aangelicht worden onder andere De Schakel in Wijchen, de molen in Beuningen, de RK kerken in Beuningen en Weurt en de gemeentehuizen in Druten en Beuningen. 

Vlag 

In Beuningen en Druten wordt door de burgemeesters een Orange the World vlag gehesen bij het gemeentehuis, als startsein van de actie. In Beuningen is dat op 23 november om 10.30 uur en in Druten op 24 november om 12.45 uur.

Symposium 

In De Schakel in Wijchen is op 8 december van 19.00 tot 21.30 uur een symposium over (seksueel) geweld tegen vrouwen. Neem voor meer informatie hierover contact op per mail, via symposium8december@gmail.com.

Afbeelding