Afbeelding
Foto: Jordy Houkes

Help de akkervogels met een patrijzenhaag

WEST MAAS EN WAAL - Akkervogels hebben het moeilijk. Inwoners van gemeente West Maas en Waal kunnen akkervogels helpen met een gratis patrijzenhaag of kruidenrand.

Bekende akkervogels zijn bijvoorbeeld de patrijs, veldleeuwerik of de kneu. Helaas zien we de akkervogels steeds minder vaak. Deze akkervogels zijn er nog wel, maar ze hebben het moeilijk. Het verdwijnen van kleine landschapselementen en het gebrek aan wintervoedsel spelen hierbij een belangrijke rol. 

Samen met het IVN en gemeente West Maas en Waal wil Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) het leefgebied van de akkervogels versterken. Om dat te doen wil het SLG ook op particuliere percelen in het buitengebied op kleine schaal patrijzenhagen aanplanten en kruidenranden inzaaien. De grootte, inrichting of ligging van jouw perceel maakt daarbij niet uit. Een patrijzenhaag is ook een mooi alternatief voor afrastering. 

Inwoners die een stukje grond beschikbaar hebben en dit willen (laten) inrichten voor de patrijzen, kunnen zich aanmelden via slgelderland.nl/projecten/patrijzen-wmw. Na aanmelding neemt een adviseur van SLG contact op en bespreekt de mogelijkheden. Er wordt kostenloos advies gegeven over de aanleg. Ook de beplanting of zaden voor een kruidenrand zijn gratis.

Dit project wordt mogelijk gemaakt dankzij de gemeente West Maas en Waal en de provincie Gelderland.

Afbeelding