Rex Broekman
Rex Broekman Foto: eigen foto

WK 2022

Column Column Rex

Heerlijk, het WK voetbal gaat komend weekend van start. De openingswedstrijd zal worden gespeeld in het Al Bayt Stadion en Qatar en Ecuador zullen het toernooi om 17:00 uur aftrappen. Ik gok op een bloedsaaie wedstrijd met uiteindelijk de brilstand na 90 minuten. De openingswedstrijd, zoals u vast weet, is een duel in poule A en zal dus direct cruciaal zijn voor Louis en zijn manschappen. Omdat ik totaal geen verstand van voetbal heb, ga ik me toch even aan een aantal voorspellingen wagen. Ter verdediging van mijn voorspellingen; deze column is op 21 oktober al geschreven, een maand voor de start van het WK. Bij twijfel mag u altijd de redactie even mailen.

Voorspelling één, Nederland wordt geen wereldkampioen! Ai, da’s een tegenvaller hoor ik u denken. Groepsgenoten Senegal, Ecuador en Qatar kunnen weliswaar beter tegen de hitte, al komen ze de poule nog wel door, denk ik. Ze worden uiteindelijk uitgeschakeld tegen of Frankrijk of Argentinië. De uiteindelijke wereldkampioen wordt Brazilië. België komt de groep door en verliest daarna van Spanje of Duitsland. Voorspelling twee: de topscoorder (winnaar gouden schoen) wordt al in de poulefase bepaald. Dit kan zelfs Memphis Depay worden, omdat hij er zomaar drie tegen Qatar kan inleggen, twee tegen Ecuador en één tegen Senegal. Hetzelfde geldt voor Harry Kane, Neymar Jr. of Kylian Mbappé. Laatstgenoemde wordt het.

Voorspelling nummer drie: ten minste één Afrikaans land haalt de kwartfinale. Het is een droom van vele voetballiefhebbers; een Afrikaanse wereldkampioen. Tijdens deze editie zijn de teams tactisch en technisch beter onderlegd dan ooit maar in het verleden leidde gezeur over winstpremies de teams naar de ondergang. Tot slot voorspelling nummer vier: tijdens het WK zal het niet meer gaan over de vermeende corruptie bij de toewijzing van het toernooi en de grote aantallen doden bij de bouw van de supersonische voetbaltempels.

Veel kijkplezier!

Door Rex Broekman