Uitreiking mantelzorgcompliment tijdens de Dag van de Mantelzorg, Paula en Henk van Osenbruggen en wethouder Gérard de Wildt.
Uitreiking mantelzorgcompliment tijdens de Dag van de Mantelzorg, Paula en Henk van Osenbruggen en wethouder Gérard de Wildt. Foto: Reinier Jansen

Gemeente Druten bedankt mantelzorgers

Algemeen

DRUTEN - Vandaag, donderdag 10 november, is de Dag van de Mantelzorg. 

Wethouder Gérard de Wildt heeft de eerste mantelzorgwaardering van dit jaar uitgereikt op het gemeentehuis aan Henk van Osenbruggen. Henk gaf de waardering (OVD-bonnen) aan zijn moeder die mantelzorger is. Ook mocht Paula van Osenbruggen een prachtige bos bloemen in ontvangst nemen.

Mantelzorgers zijn vaak onzichtbare helden. Ze zorgen voor een zieke partner, familielid, vriend of buur. Die zorg is vaak onzichtbaar. Wat mantelzorgers doen is niet vanzelfsprekend, het is bijzonder en verdient ondersteuning en waardering.
Op de Dag van de Mantelzorg wordt hier extra aandacht aan gegeven. In de gemeente Druten werden mantelzorgers deze week in het zonnetje gezet. Dinsdagavond was er een filmavond en een bloemschikochtend en donderdag ontvingen mantelzorgers een mantelzorgwaardering, een eenmalig bedrag van 150 euro aan OVD-bonnen.

Afbeelding