Intocht Beuningen in 2021.
Intocht Beuningen in 2021. Foto: Reinier Jansen

Welkom Sint en Piet

MAAS EN WAAL - Sinds afgelopen maandag kunnen alle kinderen de reis van Sinterklaas en zijn Pieten naar Nederland weer volgen op het Sinterklaasjournaal dat elke avond om 18.00 uur te zien is op Zapp. Het is maar te hopen dat de reis voorspoedig zal verlopen en de boot zaterdag in Nederland aankomt. De sinterklaascomités in het Land van Maas en Waal zijn al druk in de weer om Sinterklaas en de Pieten te verwelkomen. 

Helaas is het niet in alle dorpen gelukt om genoeg vrijwilligers te vinden om een intocht te organiseren, zoals in Druten. Volgens de luisterpiet wordt in de volgende dorpen wel een intocht of welkomstfeest georganiseerd:

Afferden 

Sinterklaas komt langs op zondag 20 november. Het programma start om 10.15 uur met muziek op het Hoog. Tegen 10.30 uur zal de Sint aankomen. Aansluitend lopen de kinderen in optocht naar de Meent. Om 11.00 uur starten hier diverse workshops. Het feest duurt tot 12.00 uur.

Alphen 

Zaterdag 12 november is er voor de kinderen uit Alphen een 'drive thru' tussen 15.00 en 17.00 uur. De route start bij De Hucht, bovenaan de Kerkdijk. Voor de veiligheid is de organisatie nog op zoek naar een aantal gecertificeerde vrijwilligers.  

Beneden-Leeuwen 

Zondag 13 november is er een intocht voor de kinderen uit Beneden-Leeuwen. Sinterklaas komt tegen 12.15 uur aan op de dijk. Daarna loopt iedereen in optocht van de dijk naar de Rosmolen. Aansluitend is er een swingend feest tot 15.00 uur. 

Van 15.15 tot 16.15 uur is er een receptie in De Rosmolen. Kinderen kunnen samen met hun ouders, opa's en oma's een bezoek brengen aan Sinterklaas en de Pieten.

Bergharen 

Zondag 20 november is er een Sinterklaasfeest in het dorp. Alle kinderen uit Bergharen hebben hierover reeds bericht ontvangen. Aanmelden is helaas niet meer mogelijk. 

Boven-Leeuwen 

Zondag 20 november is er vanaf 11.30 uur een intocht voor de kinderen in Boven-Leeuwen. Voor kinderen tot en met groep 5 is er een gezellige sinterklaaslunch na de intocht. Opgeven kan per mail via: sint.bovenleeuwen@gmail.com o.v.v. naam, leeftijd en telefoonnummer. Voor de kinderen van groep 6, 7 en 8 is er een leuk muziekprogramma samengesteld.

Beuningen 

Direct na zijn aankomst in Nederland, reist Sinterklaas door naar Beuningen. Hij zal rond 14.00 uur arriveren en plaatsnemen op zijn prachtige stoel op het Julianaplein. Daar zal hij alle tekeningen, verlanglijstjes en wortels voor Ozosnel in ontvangst nemen. De kinderen kunnen de Sint een hand geven en er is een kort fotomoment. De Piet van de planning verwacht dat het erg druk zal worden, waarschijnlijk kan niet iedereen deze dag op de foto. Tussen 13.30 en 14.00 uur kunnen de kinderen bij de oliebollenkraam gratis een oliebolletje halen. Sinterklaas vertrekt rond 15.30 uur. Op www.hartvanbeuningen.nl staat een te downloaden kleurplaat. Wil je de Sint verrassen? Kleur deze dan op je mooist in. 

Dreumel 

Zondag 20 november komt Sinterklaas naar Dreumel. De intocht begint om 12.30 uur en wordt georganiseerd door ondernemersvereniging DOV. Sinterklaas zal tegen 13.00 uur aankomen op de Scheepswerf in Dreumel, Waaldijk 11B. Burgemeester Van Neerbos zal Sinterklaas en zijn Pieten ontvangen, samen met de muziekvereniging en de razende reporter. Samen met Sinterklaas lopen de kinderen in optocht naar het Pietenhuis. Hier is er de mogelijkheid om samen met Sint op de foto te gaan. Tevens is er een cadeautje voor jongere kinderen. Het feest in het Pietenhuis duurt tot ongeveer 14.30 uur.

Ewijk 

Sinterklaas wordt in Ewijk onthaald op zondag 13 november. De ontvangst vindt plaats in MFA 't Hart, en duurt van 14.30 tot 16.00 uur. De zaal gaat om 14.00 uur open voor een leuk programma voor de kinderen uit Ewijk. De entree is gratis, maar een bijdrage is van harte welkom.
De Werkkamer van Sinterklaas zal dit jaar op een andere locatie zijn. Er wordt nu nog druk aan gewerkt, maar hierover wordt binnenkort meer bekend gemaakt.

Hernen 

Op zaterdag 26 en zondag 27 november is er een Sinterklaasfeest op het kasteel in Hernen, zie www.sinterklaaskasteelfeest.nl.

Maasbommel 

Zondag 27 november is er voor de kinderen in Maasbommel een 'meet and greet' met Sinterklaas en de Pieten. De kinderen uit Maasbommel hebben hiervoor persoonlijk een uitnodiging gehad. Helaas is het niet meer mogelijk in te schrijven.

Puiflijk 

Zondag 13 november is de intocht voor de kinderen uit Puiflijk in dorpshuis de Lier, aanvang 10.30 uur. Kinderen hebben via school het programma ontvangen.

Wamel 

Zaterdag 19 november is er in Wamel een intocht en een show in het VTC. Alle kinderen in Wamel hebben hierover bericht ontvangen. Aanmelden is niet meer mogelijk.

Weurt

Zondag 13 november is de intocht voor de kinderen uit Weurt. Sinterklaas komt om 14.00 uur aan op de kade Westkanaaldijk. Aansluitend is er een feest in De Kloosterhof.