Woonzorgcomplex WiFinn feestelijk geopend

BENEDEN-LEEUWEN - Onder grote belangstelling van bewoners, ouders, betrokkenen, gemeente West Maas en Waal en De Kernen is het nieuwe woonzorg-complex in de Rozenstraat in Beneden-Leeuwen met woonruimte voor 21 jongvolwassenen feestelijk geopend. Burgemeester Vincent van Neerbos, bewoner Twan en Marinus Kempe, directeur-bestuurder van De Kernen openden op symbolische wijze het pand. Stichting WiFinn huurt het pand van woonstichting De Kernen. 

Het nieuwe woonzorg-complex, gerealiseerd op de plek van de voormalige basisschool, biedt woonruimte aan jongeren met een Autisme Spectrum Stoornis (ASS) en hieraan gerelateerde zorgvragen. Initiatiefnemer is Stichting WiFinn, opgezet door zes ouders die zelf een kind hebben met ASS en aanverwante problematiek. In De Kernen vonden zij een geschikte partner om het woonzorg-complex te realiseren. Tien maanden geleden werd gestart met de bouw, en half november zullen de eerste bewoners hun intrek nemen in het pand. 

Duurzaam gebouw

In het pand zitten naast de 21 appartementen ook twee gemeenschappelijke woonkamers, een teampost met slaapwacht ruimte en twee bergingen. Het gebouw is energiezuinig, gasloos en volledig elektrisch; op het dak liggen 207 zonnepanelen en er wordt gebruik gemaakt van warmtepompen. 

Het zeskoppige bestuur van Stichting WiFinn is ontzettend blij met het eindresultaat. 'Vijf jaar geleden stapten wij in een project met de hoop een woonvoorziening op te zetten waar onze kinderen beschermd, met 24-uurs zorg en ondersteuning kunnen wonen. Naast ons eigen werk, en de zorg voor de kinderen en het huishouden, hebben wij hier veel tijd en energie gestoken in dit project. Het was niet altijd makkelijk, maar we hebben het voor elkaar gekregen. Samen hebben we het voor elkaar gekregen dat er een geweldig pand staat waar onze kinderen, samen met zestien andere jongvolwassenen kunnen wonen', aldus een van de bestuursleden. 

Meer informatie over Stichting WiFinn en aanmeldingen via Stichting WiFinn, www.wifinn.nl.

Fotobijschriften: 

  1. Twan, bewoner (links) ontvangt de symbolische sleutel van Marinus Kempe, directeur-bestuurder van De Kernen (rechts)Burgemeester Vincent van Neerbos van gemeente West Maas en Waal (links) en Marinus Kempe, directeur-bestuurders van De Kernen (rechts) openen op symbolische wijze het nieuwe woonzorgcomplex dat WiFinn van De Kernen huurt. 

Fotografie: John van Gelder