Uniek Sporten Uitleen
Uniek Sporten Uitleen Foto: Erik Groenen

Uniek Sporten Uitleen

BEUNINGEN - Inwoners van de gemeente Beuningen met een fysieke beperking kunnen vanaf nu een sporthulpmiddel op maat uitproberen dankzij de Uniek Sporten Uitleen. 

helpt sporters met een fysieke beperking en zorgt ervoor dat mensen van achttien jaar en ouder met een fysieke beperking binnen de regio Nijmegen sporthulpmiddelen gratis kunnen uitproberen. Door de beschikbaarheid van sporthulpmiddelen vanuit een uitleenpool, kun je uit het brede aanbod van sporten uiteindelijk de sport kiezen die het beste bij je past. Er zijn geen kosten verbonden aan deze dienst.
De sportrolstoel of een ander hulpmiddel leen je voor een periode van minimaal een week tot maximaal zes maanden. Binnen die periode kun je een goed beeld krijgen of die sport bij jou past. Kom je er na twee maanden achter dat je een andere sport wilt proberen waarbij je gebruik maakt van een ander sporthulpmiddel? Dat is geen probleem bij Uniek Sporten Uitleen. Je kunt meerdere keren een beroep doen op deze uitleenservice om te kijken wat bij jou past. Na de uitleenperiode kan de gebruiker een rapport krijgen met de maten van het gewenste hulpmiddel. Met dit rapport kan je vervolgens naar de gemeente of zorgverzekering voor het aanvragen van het juiste sporthulpmiddel.

In de uitleenpool van Uniek Sporten Uitleen zijn vijf hulpmiddelen beschikbaar: de aankoppelbare handbike, vastframe handbike, Running Frame, Allround sportrolstoel en de Court sportrolstoel. Kijk voor meer informatie op www.unieksporten.nl/uitleen of neem contact op via tel. 020-584 07 51.

Gemeente Druten en West Maas en Waal zijn helaas niet aangesloten, waardoor de inwoners geen gebruik kunnen maken van Uniek Sporten Uitleen.