Rex Broekman
Rex Broekman Foto: eigen foto

Jubileum

Column Column Rex

Wat is de tijd voorbijgevlogen. Ongeveer een jaar geleden werd ik aangekondigd als nieuwe columnist van de Maas&Waler, en met zeer minieme zin van bescheidenheid kan ik u vertellen dat de redactie geen betere keuze had kunnen maken. Desondanks had de redactie destijds een flinke klus voor de boeg. Zoals de trouwe lezer van dit weekblad weet, moest er namelijk een opvolger gevonden worden voor de volledig terecht bewierookte voorganger Bas van der Hoeven. Nou, heeft u even pech dat ik het geworden ben.

Zo nu en dan lees ik nog wel eens iets terug wat ik in het verleden geschreven heb. Met gepaste schaamte beken ik u ook maar direct dat ik soms nog steeds hard moet lachen om mijn hersenspinsels die uiteindelijk tot een wekelijkse column leidden. Het schrijven van een column is de ene week makkelijker dan de andere, maar gelukkig heb ik mensen in mijn omgeving die me tippen of soms een mooi onderwerp toesturen. Ik vind namelijk van heel veel dingen iets, en dat is voor diezelfde omgeving zowel uitdagend alsmede vervelend, maar voor een columnist weer uiterst handig. Mijn vriendelijke en behulpzame bureau-collega Tommy, die ik eerder in een andere column aanhaalde, en beloofd heb om hem niet bij naam te noemen, krijgt iedere week dezelfde vraag voor zijn kiezen. ‘Tommy, heb je nog een onderwerp voor een columnpje?’

Aangezien we dichter bij Kerstmis kruipen en dat gejengel van Mariah Carey helaas weer op de radio komt, zit er een grote kans in dat dit onderwerp nog een keer de revue passeert. Onderwerpen genoeg nog, dus u bent nog niet van mij af. Al ben ik stiekem wel benieuwd welke van de voorgaande 52 columns u de leukste, beste, slechtste, grappigste, informatiefste vond. 

Ik zal u helpen; de slechtste, dat is deze.

Door Rex Broekman