Een eerdere Kindergemeenteraad in het gemeentehuis in Beneden-Leeuwen.
Een eerdere Kindergemeenteraad in het gemeentehuis in Beneden-Leeuwen. Foto: Reinier Jansen

Vijfde Kindergemeenteraad in West Maas en Waal

Algemeen

BENEDEN-LEEUWEN - Gemeente West Maas en Waal organiseert vandaag, donderdag 10 november, voor de vijfde keer een Kindergemeenteraad. Aan het pro­ject doen 42 leer­lingen van zes basisscholen uit de gemeente mee. 

De Kindergemeenteraad wordt georganiseerd in samenwerking met ProDemos - Huis voor democratie en rechtsstaat, en heeft als doel kinderen meer te betrekken bij politieke besluitvorming. De kinderen leren hoe politiek werkt en hoe gemeentelijke besluiten ontstaan. Tijdens de werkdag op het gemeentehuis gaan de leerlingen in gesprek met raadsleden. ‘s Avonds staat er een Kindergemeenteraadsvergadering op het programma.

Zorg voor elkaar
De deelnemende basisschoolleerlingen hebben de afgelopen weken een project uitgewerkt dat past in het thema ‘Zorg voor elkaar: iedereen doet mee!’. Tijdens de werkdag maken de leerlingen het project concreet en presenteren dat tijdens de Kindergemeenteraadsvergadering.

Het beste plan krijgt 5.000 euro van de gemeen­te. Met dat geld wordt het plan echt gerealiseerd. Een unieke kans dus om als kind echt invloed uit te oefenen op het werk van de gemeente.
De werkdag duurt van 13.00 tot 19.30 uur, de vergadering begint om 18.00 uur. Burgemeester Vincent van Neerbos zit de Kindergemeenteraadsvergadering voor. Belangstellenden zijn van harte welkom om de vergadering bij te wonen op de openbare tribune, en de span­nende discussie te volgen die moet leiden tot het beste pro­ject. De Kindergemeenteraadsvergadering is ook live te volgen via: westmaasenwaal.raadsinformatie.nl/live