Afbeelding
Foto: John van Gelder

Jubileum Elle Lingerie: 25 jaar in Druten

Zaken

DRUTEN - Komend weekend is het feest bij Elle Lingerie. De Drutense lingeriezaak bestaat 25 jaar, en dat is voor eigenaresse Ellen van Wegen en haar medewerkers een mijlpaal om bij te staan.

De persoon die Ellen in 1997 had voorspeld dat ze anno 2022 een goedlopende lingeriezaak zou hebben in hartje Druten, had ze waarschijnlijk voor gek verklaard. Ze was weliswaar werkzaam in de detailhandel, en stond op dat moment zelfs in een modezaak, maar lingerie… daar had ze niks mee. Dat veranderde toen ze als twintiger de kans kreeg om een modezaak met een klein assortiment lingerie te gaan runnen. Het liep onverhoopt anders dan gepland, en voor ze het wist stond Ellen voor de keuze een éigen lingeriewinkel te openen.

‘Een sprong in het diepe, waar ik geen moment spijt van heb gehad’, laat Ellen weten. ‘Met dank aan de vele hulp die ik, vooral aan het begin, heb gekregen én de trouwe klanten is het gelukt een prachtige lingeriezaak op te zetten.’ 

Voor alle generaties
Waar sommigen aanvankelijk twijfelden over de toekomst van een lingeriewinkel in een dorp, is inmiddels wel duidelijk geworden deze absoluut bestaansrecht heeft. ‘Het mooie is dat anno 2022 alle generaties ons weten te vinden. Soms komen zelfs moeder, dochter en kleindochter samen naar de winkel om iets uit te zoeken. Ik vind het ontzettend mooi dat dat kan.’

Vanuit de wijde omgeving komen dames, en steeds vaker ook heren, naar Druten voor de ruime collectie onder-, bad- en nachtmode. Het assortiment van Ellen bewijst maar weer dat je niet naar de stad hoeft voor mooie ondermode, bijzondere lingerie en fijne nacht- en badkleding. Met merken als Marie Jo, Prima Donna, Mey, Lise Charmel en Muchachomalo is er in de Drutense lingeriezaak voor ieder wat wils.

In goede handen
De kracht van Ellen en haar hechte team? ‘Eerlijkheid, enthousiasme en vakmanschap’, zegt ze vastberaden. ‘Mensen komen hier graag. Ze zijn hier in goede handen, het voelt vertrouwd. En dat wordt doorverteld. Er komen hier met regelmaat mensen die door anderen op de winkel geattendeerd zijn. Een groter compliment kun je niet krijgen, vind ik’, aldus een trotse Ellen.

Hoewel Ellen met haar tijd meegaat, zit een webshop er wat haar betreft niet in. ‘Een bewuste keuze. Ik wil voorkomen dat mensen een verkeerd passende bh kopen. Zolang ze die hier in de winkel komen passen, weet ik zeker dat ze een goede aankoop doen. Want och, je moest eens weten hoe vaak vrouwen de fout ingaan met het aanschaffen van een bh. Zo zonde.’

Om het jubileum te vieren, ontvangt elke klant op donderdag 10, vrijdag 11 en zaterdag 12 november een presentje. Uiteraard is de winkel aan de Hogestraat 56 feestelijk aangekleed en wordt er gezorgd voor een hapje en een drankje.