Els Timmermans en een aantal medewerkers zijn begonnen met de sloop.
Els Timmermans en een aantal medewerkers zijn begonnen met de sloop. Foto: John van Gelder

Nieuwbouw paviljoen Riverside

Zaken

APPELTERN - Het paviljoen van Riverside Outdoor & Events, gelegen op Strand Maaslanden en deel uitmakend van recreatiegebied de Gouden Ham, wordt momenteel gesloopt. Er komt een heel nieuw en duurzaam gebouw te staan dat klaar is voor de toekomst en waar uitbater Els Timmerman weer jaren mee vooruit kan.                                             

In 2011 is Riverside gestart als onderneming met de verhuur van enkele bootjes vanaf een steiger. Sinds 2014 is ze gevestigd op de huidige locatie. De afgelopen jaren is de onderneming doorgegroeid naar 22 boten, waarvan het grootste deel elektrisch. Met acht medewerkers en 25 oproepkrachten is het inmiddels een aanzienlijk bedrijf waar ook hun drie zonen, Hidde, Thymen en Berend, regelmatig te vinden zijn. Veel mensen in de regio zullen er wel eens geweest zijn om te komen zwemmen of om een boot, fiets of tuk tuk te huren. Maar je kunt er bijvoorbeeld ook boogschieten, vlotten bouwen of een verjaardag vieren. Er zijn camperplaatsen en overnachten in een safaritent is ook mogelijk.
De grond en opstallen zijn eigendom van Uiterwaarde. Dit is de organisatie die de voormalige recreatieschappen exploiteert en recreatieve ontwikkelingen stimuleert met als doel deze gebieden aantrekkelijk te houden voor toeristen. Zij namen begin 2020 contact op met Els om te bespreken dat het paviljoen niet meer voldeed aan de eisen. Sloop en nieuwbouw kwam als beste optie uit de bus. Alex Kwakernaak, directeur Uiterwaarde: ‘Wij staan heel positief tegenover de nieuwbouw van het paviljoen. Sterker nog: wij hebben het initiatief daartoe genomen. De grond en het paviljoen is ons eigendom. Wij verhuren het en we gaan een duurzaam gebouw neerzetten waar zonnepanelen opkomen, geen lekkages meer zijn en geen asbest meer in zit. Kortom: een investering waar we weer jaren mee vooruit kunnen’.

Els Timmerman: ‘We hebben de afgelopen jaren ervaren wat er goed was in het paviljoen, maar ook wat beter kan. Daarom was het fijn om mee te mogen denken over de nieuwe indeling, waardoor we straks efficiënter kunnen werken. Het nieuwe paviljoen zal niet groter worden dan het huidige. Wel komt er een extra verdieping op die gebruikt kan worden als bergruimte en om bijvoorbeeld de wetsuits te laten drogen. Het terrein waarop het paviljoen komt te staan wordt een halve meter opgehoogd zodat het beter bestand is tegen hoge waterstanden’.

Volgens de planning opent het nieuwe paviljoen op 1 april 2023.

Door Elly Bruns

Sfeerimpressie nieuwbouw Riverside
Sfeerimpressie nieuwbouw Riverside