Twan, bewoner (links) ontvangt de symbolische sleutel van Marinus Kempe, directeur-bestuurder van De Kernen (rechts)
Twan, bewoner (links) ontvangt de symbolische sleutel van Marinus Kempe, directeur-bestuurder van De Kernen (rechts) Foto: John van Gelder

Nieuw woonzorg-complex feestelijk geopend

Zaken

BENEDEN-LEEUWEN - Onder grote belangstelling is vorige week dinsdag het nieuwe woonzorg-complex in de Rozenstraat in Beneden-Leeuwen, met woonruimte voor 21 jongvolwassenen, feestelijk geopend. Burgemeester Vincent van Neerbos, bewoner Twan en Marinus Kempe, directeur-bestuurder van De Kernen, openden op symbolische wijze het pand. Stichting WiFinn huurt het pand van woonstichting De Kernen. 

Het nieuwe woonzorg-complex, op de plek van de voormalige basisschool, biedt woonruimte aan jongeren met een Autisme Spectrum Stoornis (ASS) en hieraan gerelateerde zorgvragen. Initiatiefnemer is Stichting WiFinn, opgezet door zes ouders die zelf een kind hebben met ASS en aanverwante problematiek. In De Kernen vonden zij een geschikte partner om het woonzorg-complex te realiseren. Tien maanden geleden werd gestart met de bouw van het pand, en half november zullen de eerste bewoners er hun intrek nemen.
Het complex omvat naast 21 appartementen ook twee gemeenschappelijke woonkamers, een teampost met slaapwacht ruimte en twee bergingen. Het gebouw is energiezuinig, gasloos en volledig elektrisch.

Het zeskoppige bestuur van Stichting WiFinn is ontzettend blij met het eindresultaat. ‘Vijf jaar geleden stapten wij in dit project met de hoop een woonvoorziening op te zetten waar onze kinderen beschermd, met 24-uurs zorg en ondersteuning kunnen wonen. Er is door ons allen heel veel tijd en energie in gestoken. Samen hebben we het voor elkaar gekregen dat er een geweldig pand staat waar onze kinderen, samen met zestien andere jongvolwassenen, kunnen wonen’, aldus een van de bestuursleden. Meer informatie: www.wifinn.nl.