Prins Pleun de Vurste
Prins Pleun de Vurste Foto: Tim Janssen

Prins Pleun de Vurste komend jaar aan het roer in ’t Veergat

Uit

WAMEL - De Trossen zijn los! In Wamel is zaterdagavond tijdens een spectaculaire prinsbekendmaking de nieuwe Prins van ’t Veergat onthuld. Pleun Kalkers gaat daar het komende jaar door het leven als Prins Pleun de Vurste. Hij wordt hierin bijgestaan door zijn Adjudanten Willy van Aanholt en Ronny van Rooij.

De bekendmaking gebeurde in De Rut tijdens het Trossen Los Feest. Na een spectaculaire aflevering van het Jachtseizoen, waarin de Dansgarde op jacht ging naar een nieuwe Prins, kwam Prins Pleun met flink kabaal op een motor de zaal inrijden.
Pleun Kalkers is een geboren Wamelnaar, en woont daar samen met zijn vrouw Marij en hun twee dochters. Zijn opa was één van de oprichters van de De Oude Gierpont en tevens de allereerste Prins. Pleun was lange tijd voorzitter van de lokale omroep ExtraFM, voetbalt elke zondag mee met de talenten van Unitas 4 en is dweilend lid bij D’n Zagte Bèzem. Sinds enkele jaren is hij voorzitter van De Oude Gierpont, waar hij in 2009 als lid van de Raad van Elf bij kwam. Zijn leus voor dit carnavalsjaar: ‘Vur Carnaval is ‘t nooit te loat, nooit te vroeg. Drink niet teveul, mar wel genoeg!’ De Oude Gierpont zet nu koers richting haar Pronkzitting op zaterdag 14 januari om zich vervolgens op te maken voor carnaval 2023.