Alphen in beeld

Zondag 16 oktober

Activiteit: filmmiddag en -avond
Locatie: de Hucht, Alphen
Tijd: 14.00 en 20.00 uur

Jarenlang hield de Werkgroep Historisch Alphen aan de Maas in oktober een fototentoonstelling die door vele (oud-) Alphenaren werd bewonderd. In plaats van de gebruikelijke fototentoonstelling worden er dit jaar ruim twee uur films uit de 'oude doos' vertoond, over het leven in Alphen zo’n 30 tot 50 jaar geleden. Deze films zijn gemaakt door Alphenaren die in die tijd een film- of videocamera hadden. WHAM heeft vele uren van deze filmbeelden in goede kwaliteit laten digitaliseren en hoopt daarmee donateurs en andere belangstellenden te verrassen meteen leuke filmmiddag of -avond.
Onderwerpen die onder andere langskomen zijn: de (oude) school tot en met de nieuwbouw van De Hucht 2.0; Carnaval door de jaren heen, de Lithse veerpont, de 50+ seniorenvereniging met de vele vrijwilligers bij de opening van de EDOhof, de tennisclub ATC en de Alphse Bonte 1988.

Voor donateurs van WHAM is de toegang gratis, voor anderen wordt 2 entree gevraagd. De voorstelling van ’s middags wordt ’s avonds herhaald om zoveel mogelijk mensen de gelegenheid te geven om deze unieke beelden te bekijken.