Afbeelding
Foto: Museum Kasteel Wijchen

Verschijning boek Ons Kasteel

WIJCHEN - Naar aanleiding van de in 2020-2021 uitgevoerde renovatie van Kasteel Wijchen verschijnt zondag 20 november het boek ‘Ons Kasteel’, geschreven door Nicole Janssen en Antal Giesbers. Het boek beschrijft de historie, verbouwingen en de toekomst van Kasteel Wijchen en bevat veel foto’s gemaakt door Dick Vogelzang. 

De laatste renovatie is de reden geweest dat dit boek is geschreven. Het is voor de gemeente en haar inwoners van belang dat het kasteel behouden blijft. Het boek geeft een weergave van de brede geschiedenis en archeologie van het gebouw, met daarbij nieuwe inzichten. En van Museum Kasteel Wijchen, onlosmakelijk verbonden met het kasteel. Een speciaal hoofdstuk is gewijd aan de kasteelvrouwen, elk van hun heeft een bijzondere bijdrage geleverd aan het kasteel. Ook zijn er veel Wijchenaren die hun herinneringen hebben gedeeld. Centraal staat de renovatie van 2020-2021. Het boek geeft je als lezer een inzage in dit project, en een visueel overzicht van de gedane renovaties. Het kasteel kan dankzij de renovatie mee de toekomst in, waar het ook deel blijft van de toekomstige generaties.

Voorinschrijving boek

Op zondag 20 november wordt het boek ‘Ons Kasteel' officieel gepresenteerd. Het is mogelijk om alvast een of meerdere exemplaren te reserveren. Vanaf 21 november is het boek te koop in Kasteel Wijchen. 

Informatie en reserveren: www.museumwijchen.nl.