Operatie Steenbreek in de bieb

BEUNINGEN - In Bibliotheek Beuningen is tot en met 21 oktober een informatiestand te vinden van Operatie Steenbreek Beuningen. 

Oktober is het nieuwe plantseizoen: aanplant krijgt voldoende regen en rust om te wortelen voordat de warmte weer komt in het voorjaar. Daarom inspireren tuin- en natuurboeken van de Bibliotheek bezoekers om tuin of straat groener te maken. De stand staat tot er vrijdag 21 oktober. Voor bezoekers zijn er gratis krokusbollen af te halen. 

Het najaar is helaas onterecht een vergeten tuinseizoen geworden, terwijl het najaar de beste tijd voor werkzaamheden in de tuin is. Zo is de bodem nog warm na de zomer en slaan de planten beter aan. Bomen, struiken, vaste planten en bollen kunnen makkelijker worden geplant of verplant omdat ze in ‘slaapstand' zijn. De grond heeft meer tijd om zich aan de wortels te plakken en de wortels hebben meer tijd om te ontwikkelen. 

Met Operatie Steenbreek Beuningen stimuleren gemeente Beuningen en Het Dijkmagazijn inwoners om hun woonomgeving groener te maken. Kijk op www.dijkmagazijnbeuningen.nl/steenbreek voor inspiratie, tips, hulp of materialen voor vergroening.