Skatebaan bij De Gelenberg
Skatebaan bij De Gelenberg Foto: John van Gelder

Nieuwe skatebaan voor Drutense jeugd

Algemeen

AFFERDEN/DRUTEN - Onlangs zijn de werkzaamheden gestart voor het nieuwe sportcentrum De Gelenberg. Bij het complex komt ook een nieuwe skatebaan.

De skatebaan stond tot voor kort tussen het huidige zwembad en de tennisbaan. De jeugd maakte hiervan dagelijks gebruik. Een woordvoerder van de gemeente heeft laten weten dat de baan vanwege de werkzaamheden is gedemonteerd en afgevoerd. ‘De baan was namelijk totaal versleten’.
Er komt een gloednieuwe skatebaan aan de zuidkant van het jongerencentrum. In overleg met jongeren is gekeken welke elementen ze graag op de nieuwe skatebaan zouden willen. Dit plan zal worden uitgewerkt en er wordt nog dit jaar gestart met de aanbesteding van de skatebaan. Bij de totstandkoming van het definitieve ontwerp worden de jeugd/gebruikers van de skatebaan actief betrokken.

Nieuwe skatebaan
De planning is dat de skatebaan in 2023 gerealiseerd wordt. Wanneer precies, is nog even de vraag. In ieder geval zal de skatebaan eerder klaar zijn dan het sportcentrum. Sportcentrum De Gelenberg wordt naar verwachting begin 2024 opgeleverd.