Repetitie voorstelling Het Steenvolk
Repetitie voorstelling Het Steenvolk Foto: Theater Over&Weer

Theaterroute Dijkmagazijn in weer en wind

Uit

BEUNINGEN - Het dijkmagazijn in Beuningen is gebouwd aan het einde van de negentiende eeuw, omstreeks het jaar 1897, en bestaat dus 125 jaar. Bezoekerscentrum Het Dijkmagazijn viert dit jaar haar 25e verjaardag. Speciaal voor het jubileum maakt Theater Over & Weer een wintervoorstelling: de theaterroute Dijkmagazijn in weer en wind. 

De theaterroute start en eindigt bij Het Dijkmagazijn en bestaat uit vier scènes waarin de historie en betekenis van het dijkmagazijn worden verteld en verbeeld: De Dijk breekt, Op dun ijs, Evacuatie en Magazijn te koop! De voorstellingen spelen zich af in Het Dijkmagazijn, op de dijk en in de uiterwaarden. Een gids neemt u mee op pad. Na afloop van de voorstellingen is er gratis warme chocolademelk met een speculaasje.

Voorstellingen
De voorstellingen zijn op zaterdag 12 en zondag 13 november, aanvang 13.30 uur en 16.00 uur. De voorstellingen duren in totaal ongeveer vijf kwartier. Er is ruim tijd voor een drankje na afloop. Deelname is 10 euro per persoon (inclusief chocolademelk, exclusief reserveringskosten).

Tips en informatie
Het verzoek is om op de fiets of te voet te komen. Komt u met een auto, dan kunt u parkeren achter het gemeentehuis. De weg naar Het Dijkmagazijn is afgesloten voor auto’s. De theaterroute voert ongeveer 1 kilometer door de uiterwaarden onder leiding van een gids, houd daarbij minimaal 25 meter afstand van paarden en koeien. Er zijn geen zitplaatsen.

Breng een paraplu mee en trek stevige schoenen en warme kleding aan. Gaat de voorstelling bij onveilige weersomstandigheden niet door, dan wordt een alternatieve datum gepland voor latere uitvoering.

Tickets
Er zijn nog voldoende tickets verkrijgbaar via ikbenaanwezig.nl. Tickets zijn niet verkrijgbaar bij Het Dijkmagazijn.