Cora van Ingen
Cora van Ingen Foto: coravaningen.com

Expositie Cora van Ingen in gemeentehuis West Maas en Waal

Algemeen

BENEDEN-LEEUWEN –  Met moeder natuur als bron van inspiratie verwerkt Cora botanisch materiaal uit het Land van Maas & Waal tot kleurrijke vrouwelijke figuren op papier, in de vorm van ‘Wall art’.

Na haar ontwerp op beeld te hebben vastgelegd, geeft ze de elementen weer terug aan de natuur, waardoor haar werk echt duurzaam en zelfs therapeutisch wordt.

Botanische kunst & welzijn
Het goede doel, is wat Cora creatief in beweging bracht in 2021. Om het welzijnswerk van een vriendinfinancieel te ondersteunen, is Cora aan de slag gegaan en is een serie ‘botanical artprints for Africa’ tot standgekomen. In een bloemzaadje zag Cora een oorbel. Een stukje mos werd een bontmuts. Het bleef niet bij eeneenmalig initiatief.

“In de tijd van naar binnen keren, ben ik teruggegaan naar de bron: onze natuur. Daarin ligt alles besloten. Liefde, gezondheid, schoonheid, perfectie. Dat alles ontdekte ik in mijn eigen achtertuin. Ik hoop met mijn creatieve werk mensen te raken in dat vreugdevolle gevoel.”

Een twintigtal van Cora’s werken zijn van 4 oktober t/m 21 december te zien in Gemeentehuis West Maas & Waal, Dijkstraat 11, 6658 AG te Beneden-Leeuwen. Meer informatie: www.coravaningen.com of instagram/coravaningen.art

Botanical Wall Art - Victoria ‘Overcome’
Botanical Wall Art - Nia ‘Radiance’