Expositie Corneille.
Expositie Corneille. Foto: John van Gelder

Originele werken Corneille geëxposeerd

BENEDEN-LEEUWEN - Liefhebbers van de Cobra-beweging kunnen binnenkort hun hart ophalen. In de galerie van GJB Art & Frames is vanaf aanstaande zondag een expositie ingericht met werken en zeefdrukken van de bekende kunstenaar Corneille. Tot en met 25 november is eenieder daar van harte welkom om de collectie te komen bekijken. De toegang is gratis.

De in België geboren Corneille stond aan de wieg van de vrije schilderkunst in Europa en reisde gedurende zijn leven de hele wereld rond om indrukken op te doen, die hij vervolgens op geheel eigen wijze in zijn kunst verwerkte.

Terragrafie

In Israël maakte Corneille, die grotendeels autodidact was, zich de techniek 'Terragrafie' eigen; een zeefdrukmethode waarbij (woestijn)zand aan de inkt wordt toegevoegd. 'Het vormde naar eigen zeggen een hoogtepunt in zijn carrière', vertelt Janine van Welie, eigenaresse van GJB Art & Frames, terwijl ze een aantal van deze bijzondere zeefdrukken laat zien. Gepassioneerd vertelt ze over Corneille's werken die in haar galerie te zien zijn. Creaties die opvallen door fantasierijke taferelen, soms primitief, maar immer bijzonder kleurrijk. Haar enthousiasme, en dat van collega's Ruud en Maaike, is aanstekelijk. 'Die liefde voor kunst brengen we bovendien graag over, vandaar deze expositie.' Omdat goede kunst volgens het drietal voor iedereen bereikbaar zou moeten zijn, is de tentoonstelling van Corneille's werken bovendien gratis toegankelijk. 

GJB Art & Frames is gevestigd aan de Onderstal 1 in Beneden-Leeuwen. De expositie is te bezoeken van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 16.00 uur. Aanstaande zondag is er een feestelijke opening van 12.00 tot 16.00 uur. Zie ook: www.gjb-art.nl.