Uitzicht vanuit Weurt.
Uitzicht vanuit Weurt. Foto: Aafke Labout

Sloop laatste deel Centrale Gelderland

Algemeen

NIJMEGEN - Donderdag 6 oktober zal het laatste deel van de centrale in Nijmegen gesloopt worden. De laatste gebouwdelen van Centrale Gelderland zullen gecontroleerd met springstoffen worden neergehaald. Bij ongunstige windkracht en/of -richting wordt de sloop uitgesteld. 

De planning is om te starten met de sloop tussen 10.00 en 15.00 uur of tussen 19.00 en 22.00, op zaterdag tussen 8.00 en 22.00 en op zondag tussen 12.00 en 16.00 uur. De besluitvorming over het sloopmoment vindt in stappen plaats, waarbij van 2 dagen van tevoren tot 15 minuten vóór aanvang van de gebeurtenis steeds een beslismoment is. Op het moment van sloop gaan de springstoffen ongeveer 10 seconden achter elkaar af en vallen de gebouwdelen.

Rond het terrein gelden enkele uren voor de sloop strenge veiligheidsmaatregelen. Ook zijn er verkeersregelaars aanwezig rondom de locatie. Mensen wordt geadviseerd niet naar de locatie te komen, maar de sloop te volgen via de livestream. Kijk voor meer informatie en de livestream op: www.engie.nl/over-ons/projecten/centrale-gelderland