Kasteel Wijchen na de brand 1906
Kasteel Wijchen na de brand 1906 Foto: Archieffoto

Activiteiten Maand van de geschiedenis

MAAS EN WAAL - Het thema van de Maand van de Geschiedenis is 'Wat een ramp'. De vier bibliotheken en vier musea in Maas en Waal hebben in samenwerking met de Maas en Waalse Cultuurexpress en de Historische Vereniging Tweestromenland een programma samengesteld over rampen tussen de Maas en de Waal. De hele maand oktober zijn er activiteiten rondom dit onderwerp te bezoeken.

Lezing

Donderdag 6 oktober geeft Han Blok, bekend van lezingen onder andere over evolutie, klimaat en energie, een lezing in de bibliotheek in Beuningen. De lezing is om 20.00 uur. 

Bij Museum Tweestromenland is de tentoonstelling 'Water, vriend en vijand' en een tentoonstelling over het leven van verzetsheld en kunstenaar Ru ParĂ© te zien. Zij redde tijdens de Tweede Wereldoorlog 52 Joodse kinderen. Meer informatie, zie: www.museumtweestromenland.nl/nieuws. 

Zondag 2 oktober geeft Jan Reijnen, streekhistoricus en bestuurslid van Stoomgemaal de Tuut, een lezing over de dijkdoorbraken. Kijk voor meer informatie op: www.detuut.nl.