VIERDE WINSSENSE KERMISKOERS

PERSBERICHT ZONDAG 14 AUGUSTUS VIERDE WINSSENSE KERMISKOERS

Op zondag 14 augustus zal voor de vierde maal de Winssense Kermiskoers worden verreden. Deze wielerkoers, die voor de eerste maal in 2017 werd georganiseerd is inmiddels uitgegroeid tot een evenement bestaande uit twee heuse ‘Classics’ waar zo’n tachtig fietsers en fietssters uit de regio aan deelnemen.

Om 14:00 zal in de Kermistent bij Gasterij de Arend het startschot worden geven voor de Jozef Janssen Classic. Deze wielerkoers, die vernoemd is naar de laatste fietsenmaker van het dorp, is het podium voor de echte recreatieve fietsers en fietssters. Het peloton vol lachende gezichten zal zes ronden van vier kilometer rijden en de verwachting is dat zij tussen 14:50 en 15:00 uur zullen finishen bij ‘ontmoetingscentrum de Paulus’.

Om 15:30 zal er, wederom vanuit de Kermistent bij Gasterij de Arend, gestart worden voor de ‘Hijmans B.V. Classic’. Deze koers is vernoemd naar de hoofdsponsor Hijmans B.V. Sloopwerken & Asbestverwijdering uit Winssen. Hier zullen de fanatiekere fietsers en fietssters hun kunsten gaan tonen en de laatste ronden beloven wederom een spektakel te worden! Zij rijden over hetzelfde parcours als de deelnemers van de JJC, alleen gaan deze bikkels twaalf rondjes rijden. De verwachting is dat zij tussen 16:50 en 17:00 uur zullen finishen, eveneens bij ‘de Paulus’.

Kort daarna, zo rond 17:15 uur zal in de Kermistent met medewerking van de Rondemissen de prijsuitreiking voor de Jozef Janssen Classic en de Hijmans B.V. Classic plaatsvinden. Dan worden zowel de snelste drie fietsers als de snelste drie fietssters gehuldigd. Aansluitend zal het ‘Koersfeest’ losbarsten onder de muzikale medewerking van ‘Bart & Alex’.

De organisatie is bijzonder verheugd dat de Winssense Kermiskoers na twee jaren weer op de kalender mag prijken. We kijken uit naar de lachende gezichten van de deelnemers die zich voor even mogen wanen in de ambiance van een Touretappe, de vrijwilligers die met liefde en plezier een grootse bijdrage leveren en de toeschouwers die mogen genieten van de op de pedalen stampende helden en heldinnen uit het Land van Maas en Waal. Het Parcours zal voeren over de Dijk, de gezellige Hoek van Winssen, het terras bij Ontmoetingscentrum de Paulus en de Kermistent bij Gasterij de Arend.