Operatie Steenbreek

Vakantietuin (3)

We gaan voorbereid op vakantie. Maar hoe zit het met de tuin? De vakantiepret is snel voorbij als je thuiskomt en ziet dat het gras is verbrand en de bloemen zijn verpieterd. Hoe bereid je de tuin voor op jouw vakantie?


Wie planten in een pot heeft staan in de tuin, kan ze het beste zoveel mogelijk dicht bij elkaar zetten op een beschutte plek. Zo drogen de planten minder snel uit. Voor een eventuele tuinoppas is het makkelijk bij het water geven. 'Ook zou je waterschalen onder de potten kunnen plaatsen waar het water in blijft staan. Dat geeft ze wat extra tijd', aldus Ben van Ooijen, van de Tuinen van Appeltern.

Je kunt ook nog alle planten al dan niet vloeibare plantenvoeding geven. 'Bij planten in potten moet je ook de overweging maken welke soorten nauwelijks water vragen. Rozemarijn bijvoorbeeld en klimop geven nooit problemen.'

Fruit en groente

De mensen die groente en fruit in hun tuin hebben, moeten voor vertrek zoveel mogelijk rijp fruit plukken en groente oogsten die geschikt is voor consumptie. 

Meer informatie, zie: dijkmagazijnbeuningen.nl/steenbreek.