Wies (83) en Huub Berris (87), zestig jaar getrouwd.
Wies (83) en Huub Berris (87), zestig jaar getrouwd. Foto: Diana Berris

Diamanten huwelijk Wies en Huub Berris

WIJCHEN - Ze passeerden elkaar op de fiets, op de Trambaan in Boven-Leeuwen, en keken allebei om. Dat was in 1957 het begin van uiteindelijk zestig jaar huwelijk tussen Wies en Huub Berris uit Wijchen. 


Wies werkte destijds bij de Boerenleenbank, Huub bij het Tielse Daalderop, en beiden waren op weg naar huis in respectievelijk Beneden- en Boven-Leeuwen. 'Wij waren vreemden voor elkaar, en keken daardoor allebei achterom. Zo is het gekomen', blikt Wies terug.

Ze trouwden in 1962, en woonden vervolgens vijf jaar in Beneden-Leeuwen. Daarnaast verhuisde het stel naar Wijchen omdat Huub ging werken bij de Raad van Arbeid in Nijmegen. Wijchen was in de buurt, had een goede treinverbinding, scholen in de nabijheid, en wat het echtpaar betreft ook een hele mooie omgeving. Beiden waren actief bij de Historische Vereniging en Museum Tweestromenland. Iets waar Wies zich nog steeds voor inzet.

Wies en Huub, inmiddels 83 en 87, kregen drie zoons en zijn inmiddels ook vier kleinzoons rijker. Als de familie terug is van vakantie gaan ze uit eten om dit bijzondere jubileum te vieren.