Afbeelding
Foto: Henk van Coolwijk

Maas en Waalse Oogstdagen

Evenement

Op de kop van de Maaslanden, aan de Gouden Ham in Appeltern, is er in het weekend van 13 en 14 augustus van alles te beleven. Agrarisch Maas en Waal nodigt iedereen uit om het hedendaagse plattelandsleven te komen voelen, kijken, proeven en beleven. Een mooie gelegenheid om kennis te maken met het moois dat deze sector te bieden heeft.

De Oogstdagen starten op zaterdag 13 augustus met een Oogstdankviering in het strandpaviljoen.
Aansluitend is er een feestavond met muziek van de regionale band ‘Dinteren dut van Alles’.

Streekmarkt
Zondag is er een streekmarkt met lokale producten. Al slenterend langs de marktkramen kan er volop geproefd en gekeurd worden.

Ambachtsplein
Het ambachtsplein neemt bezoekers mee naar vervlogen tijden, met demonstraties van oude ambachten en landbouwvoertuigen.

NK Hooien
Vanwege de hitte wordt het NK Hooien aangepast. Deelnemers hoeven niet met zware hooibalen in de weer, maar er wordt een Boerendriekamp georganiseerd. Hiervoor kan nog worden ingeschreven.

Ook voor kinderen is er dit weekend van alles te beleven. Ze kijken ongetwijfeld hun ogen uit bij de machtige landbouwmachines, en daarnaast biedt het kinderplein volop vermaak voor de jongste bezoekers. 

De toegang tot het evenement is gratis. Meer informatie over het programma en inschrijven voor het Boerendriekamp, zie: www.oogstdagen.eu.