Dorpshuis de Lier.
Dorpshuis de Lier. Foto: Sharon Willems

Forse kritiek op coalitie over spaarpot De Lier

Algemeen

DRUTEN/PUIFLIJK - Dorpslijst Puiflijk/Druten-Zuid kreeg het zwaar voor de kiezen tijdens de bespreking van de Perspectiefnota donderdagavond in de gemeenteraad. 

De coalitiepartij kon uiteraard rekenen op de steun van de meerderheid, maar de oppositie had geen goed woord over voor het realiseren van een spaarpot van 500.000 euro voor dorpshuis De Lier in Puiflijk. 

Voorafgaand aan de verkiezingen van maart stelde de coalitie voor om voor deze zomer te komen met opties voor de aanpak van het dorpshuis. Daarna wilde de coalitie eerst onderzoeken wat er nog meer moet gebeuren in het dorp. Dat schoot met name het bestuur van De Lier in het verkeerde keelgat. De mededeling dat een incidentele financiële meevaller voor de gemeente nu in een spaarpot komt voor het dorpshuis bracht de handen niet raadsbreed op elkaar. Haci Aslan, Welzijn Druten, verweet Puiflijk/Druten-Zuid, dat de partij imagoschade wil beperken door deze geste. Wat Dini Uitdehaag, Sociaal Maas en Waal, betreft moet dit onderwerp bij de begrotingsbehandeling in november pas worden besproken. Het college van B en W ziet liever een consistenter beleid. ‘Dit beleid stuitert wel heel erg heen en weer’, aldus wethouder Willy Brink.