Inloopweekend Hanzeweekend Maasbommel 2022
Inloopweekend Hanzeweekend Maasbommel 2022 Foto: Reinier Jansen

Maasbommel klaar voor het Hanzeweekend

Algemeen

MAASBOMMEL - Zaterdag 16 en zondag 17 juli gaat Maasbommel terug naar het jaar 1400. Buitendijks aan de Gouden Ham is een middeleeuwse Hanzestad nagebouwd met een haven. Het dagelijks leven wordt nagespeeld door figuranten. Havenarbeiders, een slager en bakker, handelslieden, soldaten en marktkooplui zijn druk in de stad. Dit geheel wordt versterkt door straattheater acts. De hele dag lopen er troubadours rond die zorgen voor gezellige muziek.

Bij de stadspoort is een tentenkamp waar ambachtslieden aan het werk zijn. Ook worden er aflaten verkocht voor hen die hun plekje in de hemel zeker willen stellen. Voor de stadspoort is een horecaplein met foodtrucks en horeca carrousel. Binnendijks is er een brocantemarkt. Op het toernooiveld vinden riddergevechten plaats en er is een professionele boogschutter. Ook voor kinderen zijn er activiteiten.
De Kamper Kogge, een authentieke reconstructie van een handelsschip uit de veertiende eeuw, meert twee dagen lang aan in de haven van Maasbommel, compleet met middeleeuwse crew die alles kan vertellen over het leven in de Hanzetijd. Zaterdag 16 juli komt het schip om 10.30 uur aan in Maasbommel, met aan boord de Hertog van Gelre, vergezeld door een vloot van historische zeilende platbodems. Na een welkom volgt de officiƫle openingsceremonie.

De middeleeuwse Hanzestad is beide dagen te bezoeken tussen 10.00 en 17.00 uur. Het horecaplein is tot 18.00 uur geopend. De toegang is gratis.