Brandschade aan de pastorie Wamel.
Brandschade aan de pastorie Wamel. Foto: Reinier Jansen

Update pastorie Wamel

Algemeen

WAMEL - Dinsdag 7 juni brak er brand uit in de pastorie in Wamel.

Momenteel zijn verschillende partijen bezig met onderzoek en inventarisatie. Dit zal nog enige tijd duren. Het parochiebestuur is erg ontdaan over de enorme brand, die grote schade heeft aangericht aan de Wamelse pastorie. Het bestuur benadrukt dat ze erg opgelucht zijn dat de begeleiding en bewoners van de stichting At Home gezond en veilig uit het gebouw zijn gekomen en inmiddels elders huisvesting hebben gevonden. 

Oorzaak
Hoe de brand is ontstaan en wat de schade precies is, wordt onderzocht. Hier zijn diverse partijen en experts bij betrokken, zoals de politie, de Omgevingsdienst, de verzekeraar, het bisdom en de aannemer. Het gebouw is met hekken afgezet, omdat er een kans is dat muren omvallen. Daarom is het vooralsnog niet mogelijk om het kerkhof  te bezoeken. Er is inmiddels wel gestart met de bouw van een steiger rond de pastorie zodat mensen de begraafplaats weer kunnen bezoeken.

Geen vieringen
Het dak van de sacristie is beschadigd. Het is de bedoeling dit zo snel mogelijk te herstellen, opdat het in elk geval waterdicht is. Ook in de Sint-Victorkerk moet nog bekeken worden wat de exacte (water)schade is. Tot nader bericht zijn er geen vieringen in de kerk. Op de website www.sintchristoffelparochie.nl is te zien waar de actuele vieringen zijn in gemeente West Maas en Waal.