Eerdere editie Dag van Leeuwen.
Eerdere editie Dag van Leeuwen. Foto: Herman van Beek

Wiellawaai en Dag van Leeuwen

BENEDEN-LEEUWEN - Nog een paar nachtjes goed slapen, want daarna is het gedaan met de rust in Lauwe. Vrijdag en zaterdag staat Wiellawaai op het programma, met twee avonden muziek aan de Wiel. Het feestweekend wordt zondag afgesloten tijdens de Dag van Leeuwen met een gezellige braderie én de bekende buikschuifkampioenschappen.

Wiellawaai start op vrijdag 1 juli. Frans Duijts bijt het spits af met heerlijke meezingers. Daarna is het de beurt aan de partyband Daredevils. Zij deden in 2019 mee aan de Voice of Holland. Partyfriex zet deze avond de tent op zijn kop. Tussen de optredens door draait dj Ronn Laam.
Op zaterdag 2 juli treden de band Millstreet, Tino Martin en Jannes op. Naast deze energieke optredens, waarbij vast en zeker de voetjes van de vloer zullen gaan, is het DJ Mike die de avond opent en afsluit.
Kaarten voor de zaterdagavond zijn inmiddels uitverkocht. Er zijn nog wel enkele tickets voor de vrijdag verkrijgbaar via www.dagvanleeuwen.nl.

Dag van Leeuwen 

Zondag is de familiedag bij uitstek, met uiteenlopende activiteiten. In de straten klinkt gezellige muziek en op de diverse terrasjes is het goed toeven. Naast de bijna 200 marktkramen is er een speciaal Kinderplein, en op het Dorpsplein staat volleybalvereniging Isala '77 klaar met leuke volleybalspellen. Natuurlijk zijn er ook dit jaar de buikschuifkampioenschappen in de Sportlaan. Onder luide aanmoediging van de toeschouwers proberen de deelnemers zo snel mogelijk de bel te luiden. De Dag van Leeuwen start om 11.00 uur. De toegang is gratis.

Muziek

In de feesttent aan de Wiel zijn er zondag spetterende optredens. Dj's 4U, DJ Mike, coverband Slamm en Ronnie Ruysdael zorgen deze middag voor een ouderwets en gezellig feestje. 

Kijk voor meer informatie op www.dagvanleeuwen.nl, en volg de social media kanalen voor de laatste nieuwtjes.

Feesttent Wiellawaai