Leones speelt gelijk en verliest

BENEDEN-LEEUWEN/BEST - Het eerste van Leones speelde afgelopen week twee wedstrijden.

Door Eddie Pas

Donderdagavond 12 mei werd er thuis gespeeld tegen FC Eindhoven AV. Beide ploegen maakten er een attractieve wedstrijd met kansen over en weer van. Leones kwam al binnen de minuut op 1-0 door een doelpunt van Joshua Lopez Cuijten. Na een kwartier kwam Eindhoven, dat nog in de race is voor een nacompetitie plaats, op gelijke hoogte maar net voor rust bracht Joeri Broeders Leones weer op voorsprong. In de 2e helt ging Eindhoven op zoek naar doelpunten en drong Leones terug. Door 2 doelpunten vlak voor het eind kwam Eindhoven op voorsprong en leek de belangrijke 3 punten te pakken, maar Jurre Basten zette in de blessuretijd de 3-3 op het scorebord. Leones speelde eigenlijk nergens meer voor maar liet zich wel zien aan het publiek.

Best Vooruit

Zondag was de uitwedstrijd bij Best Vooruit. Met de rust stond Leones tegen de nummer 2 met 1-0 achter, maar het had diverse kansen op een doelpunt gehad en speelde net als eerder die week leuk voetbal. Maar toen Best Vooruit snel na rust de 2-0 scoorde, leek het vlammetje bij Leones te doven. Er lukte niets meer en Best Vooruit liep verder uit naar 3-0. Vlak voor tijd scoorde Joeri Broeders nog de eretreffer. Eindstand: 3-1.

Zondag aanstaande is Leones vrij. De week erna volgt een uitwedstrijd bij Alverna. De wedstrijd is 29 mei om 14.30 uur.