Ondernemersvereniging jubileert

BERGHAREN - De Ondernemersvereniging van Bergharen, Hernen, Leur en Batenburg bestaat vijftig jaar. Dit gouden jubileum laat de vereniging niet onopgemerkt voorbijgaan en houdt op zaterdag 21 mei een Open Bedrijvendag.

Bij de oprichting op 26 oktober 1972 waren een kleine twintig middenstanders uit de voormalige gemeente Bergharen aanwezig. Onder voorzitterschap van Antoon de Vree gingen zij van start om te proberen hun gezamenlijke belangen centraal te regelen. Het logo symboliseert de vier deelnemende dorpen die gezamenlijk een draaiend geheel kunnen vormen. De vereniging telt momenteel zo'n 60 leden.

De Wurmensoppers

De voorzittershamer is sinds mei 2013 in handen van Barry Moors. Een van de eerste initiatieven van de vereniging was de oprichting van carnavalsvereniging 'De Wurmensoppers' in 1973. Tonny Moors, toen een van de bestuurders van de OV, werd daarvan de eerste prins. 

Open Bedrijvendag

Ter gelegenheid van het gouden jubileum is er op zaterdag 21 mei een Open Bedrijvendag. Zeventien ondernemingen laten zien wat er bij hen wordt geproduceerd. Wie belangstelling heeft, kan tussen 10.00 tot 16.00 uur een route langs de deelnemers volgen. Dat kan te voet, per fiets of met een ander vervoersmiddel. De open bedrijven zijn herkenbaar aan een banner met het logo van de jubilerende ondernemersvereniging. Daar zijn ook de routebeschrijvingen met een lijst van deelnemers beschikbaar. Er is geen officieel start- en eindpunt. Deelname is gratis.

Quiz

Belangstellenden kunnen deelnemen aan een quiz. Bij ieder bedrijf wordt een vraag gesteld. Wie alle vragen goed beantwoordt maakt kans op een barbecuepakket ter waarde van 150 euro.