mooie zonsondergang bij Geertjes Golf Winsen/ Deest.
mooie zonsondergang bij Geertjes Golf Winsen/ Deest. Foto: Erna Kool

Bijgaand een overzicht van de diensten en vieringen in de regio komende week.

Johannes XXIII parochie

Beuningen, H. Corneliuskerk

Vrijdag 6 mei, 15.00 uur
Optreden van Musiamici.
Zaterdag 7 mei, 19.00 uur
Eucharistieviering m.m.v. Komore. Voorganger pastoor Ruud Roefs. Het koor Komore heeft een eigentijdse viering voorbereid rond Moederdag en H. Maria, de moeder van Jezus. Moeders en kinderen zijn van harte uitgenodigd om stil te staan bij deze bijzondere vrouwen; vaders zijn ooit ook kind geweest, en vanzelfsprekend hartelijk welkom.
Zondag 8 mei, 10.00 uur
Eucharistieviering m.m.v. het Liturgisch Gemengd Koor. Voorganger pastoor Ruud Roefs.

Koetshuis pastorie Beuningen

Woensdag 11 mei, 19.15 uur
Agapèviering.

Weurt, H. Andreaskerk

Zondag 8 mei, 10.00 uur
Woord- en Communieviering m.m.v. Our Choice.

Pastorie Weurt

Woensdag 11 mei, 9.15 uur
Rozenkransgebed en eucharistieviering. Voorganger em. pastoor Jan de Waal.

Sint-Christoffelparochie

Beneden-Leeuwen,
H. Alphonsus de Liguorikerk

Zondag 08 mei, 11.00 uur
H. Mis ter intentie van: Henk Mulders en overleden familie Mulders; Jo Hulsen-Vermeulen; Jan en Marie van Echteld-van der Eijk; Gera Bull-Worsseling; overleden familie Engelbart-van den Akker; familie Zondag-van Lent; Jan en Ria van Gelder-Driessen; Gerard en Corry van Sommeren-Rikken; Gérard van den Brand en overleden familie; Puck van Hulst-van Vlijmen; Marga van Hulst-Hooijmans.
Doordeweekse vieringen: donderdag 05 mei 19.00 uur H. Mis; vrijdag 06 mei 08.30 uur H. Mis; woensdag 11 mei 08.30 uur H. Mis.

Dreumel, H. Barbarakerk

Zondag 08 mei, 09.30 uur
H. Mis ter intentie van: Willem Versteeg; Wim en Jo van den Oord-Rutten; Hendrik en Bets van Koolwijk-van Lent en overleden familie; Wim en Riek Stenssen-van den Bosch; ouders Verbruggen-de Wild; Wim Nijs; Wim Wegman; ouders de Grauw-van Kraaij; Joseph en Hanne Wegman-van Oorsouw en kinderen; Johannes en Wilhelmina Koot-van Sterkenburg; Ben Derks en overleden familie; Gerda de Keijzer; overleden familie de Keijzer-Kooijmans; Bertie van Lent-Vink; overleden ouders Eduard en Mientje Vink-Weijn; ouders Thé en Truus van Vught-Gerlach voor moederdag; Riek van Kruijsbergen; Arnoldus en Grada van Kruijsbergen-Stensen en overleden familie.
Doordeweekse vieringen: vrijdag 06 mei 18.40 uur Rozenhoedje, 19.00 uur H. Mis; woensdag 11 mei 18.40 uur Rozenhoedje, 19.00 uur H. Mis.

Altforst, H. Donatuskerk

Zondag 08 mei, 09.30 uur
H. Mis.

Alphen, H. Lambertuskerk

Doordeweekse viering: maandag 09 mei 18.40 uur Rozenhoedje, 19.00 uur H. Mis.

Appeltern, H. Servatiuskerk

Zaterdag 07 mei, 19.00 uur
H. Mis, ter intentie van Dolf en Francien Prinsen-Kolvenbach; Hannes Prinsen.

Wamel, H.H. Victor en Gezellenkerk

Zaterdag 07 mei, 19.00 uur
H. Mis.

Parochie
H. Franciscus
en H. Clara

Druten, Parochiekerk H.H. Ewalden

Zaterdag 7 mei, 19.00 uur
Eucharistieviering.
Zondag 8 mei, 10.00 uur
Eucharistieviering m.m.v. het Ceciliakoor.

H. Mis op ma-, di-, do- en vrijdagmorgen om 09.00 uur en woensdag om 19.00 uur.
Vespers: ma-, di-, do- en vrijdag om 18.45 uur. In de meimaand is er op woensdagavond 18.30 uur rozenkrans gebed i.p.v. de vespers. De Mariakapel is dagelijks geopend.

Horssen, Protestantse kerkje

Zondag 8 mei, 11.15 uur
Eucharistieviering m.m.v. het gemengd koor.

Start Kapelbergseizoen

Op zaterdag 7 mei begint in Bergharen een nieuw Kapelbergseizoen. Pastoor Martin Claes van parochie De Twaalf Apostelen gaat deze avond samen met pastoraal werker Jack Steeghs voor in de eerste eucharistieviering in de openlucht van dit jaar. Dit keer zal het originele beeld van de piëta weer op haar vertrouwde stek staan. Het parochieel zangkoor van Hernen zal deze viering opluisteren met toepasselijke liederen. De viering begint om 19.00 uur. Bij goed weer wordt er op de Kapelberg wekelijks, tot aan de afsluiting tijdens de Grote Maas en Waalse Mariabedevaart op zondag 20 augustus, een viering gehouden. Meer informatie: www.mariakapelbergharen.nl.

Gespreksochtenden      

Op woensdagochtend 11 en 18 mei zijn er in De Schakel in Wijchen gespreksochtenden over symbolen en rituelen. De deelnemers ontdekken wat symbolen met mensen doen en welke symbolen in het persoonlijk leven van betekenis zijn. Er kunnen maximaal tien personen aan de gesprekskring deelnemen. De bijeenkomsten zijn van 10.00 tot 12.00 uur. Meer informatie en aanmelden bij Ria Boersma, via tel. 024-64 19 497 of per mail: r.boersma@telfortglasvezel.nl.