Verhalenwedstrijd Buitenbelevenis

Vanwege het vijfentwintigjarig bestaan van Het Dijkmagazijn organiseerde de stichting samen met Bibliotheek Gelderland Zuid en schrijver Jan Hermsen de verhalenwedstrijd Buitenbelevenis. Het winnende verhaal is geschreven door Yildiz Gies uit Berg en Dal. 

Juryrapport

'Dit verhaal is met recht een buitenbelevenis. De inspiratie hiervoor lag niet zozeer puur in de natuur, maar in een indrukwekkend schouwspel, op het strand. In ingehouden stijl vertelt de schrijfster een verhaal dat in de basis behoorlijk dramatisch is, maar door de lezer niet als zodanig wordt ervaren. Verstillende dialogen, humor en vaart waar nodig: het verhaal klopt van begin tot eind. Als lezer wíl je weten hoe het afloopt', aldus het juryrapport.

Over de schrijfster

De inspiratie voor haar verhalen en liedjes haalt Yildiz uit ogenschijnlijk dagelijkse dingen die ze ziet en hoort om zich heen. 'Gesprekjes en kleine wrijvingen tussen mensen, vluchtige ontmoetingen. Maar ook mooie onverwachte gesprekken, of dat wat er gebeurt tussen mensen als ze denken dat niemand hen ziet. “Er liep een vrouw de zee in” is waargebeurd. Het enige dat ik heb gedaan, is het opschrijven. Het was een verrassende, confronterende en tegelijkertijd mooie ontmoeting. En een fascinerende samenkomst van ongemakken tussen mensen.'

Voor meer informatie, zie: www.yildizgies.nl.