Patrijzenkoppel
Patrijzenkoppel Foto: Peter Eekelder

Informatieavond patrijzen

Lezingen

HEEREWAARDEN - Het IVN, Gemeente West Maas en Waal en Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) houden op 12 april een informatieavond over patrijzen, boerenlandvogels en vrijwilligerswerk. 

Belangstellenden leren deze avond meer over patrijzen en andere boerenlandvogels, welke eisen zij aan hun leefgebied stellen en hoe men als vrijwilliger of grondeigenaar daaraan kan bijdragen.

Uitbreiding leefgebied
Het doel is verdere uitbreiding van het leefgebied van de boerenlandvogels in de gemeente West Maas en Waal. Alle werkzaamheden voor de patrijs en andere boerenlandvogels, en het effect op het aantal patrijzen, vinden plaats in nauwe samenwerking met de werkgroep boerenlandvogels van het IVN. Zo houdt een enthousiaste telgroep de ontwikkeling van de patrijzen in het oog.

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente West Maas en Waal en de provincie Gelderland.

Informatieavond
De informatieavond start om 19.30 uur en vindt plaats in Bezoekerscentrum De Grote Rivieren in Heerewaarden. Aanmelden voor de informatieavond kan via het aanmeldformulier op de website van Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG): www.landschapsbeheergelderland.nl. Kennis over boerenlandvogels is niet nodig voor deelname aan de avond.

Voor meer informatie: www.landschapsbeheergelderland.nl/boerenlandvogels-westmaasenwaal.