Hein van Houten.
Hein van Houten. Foto: Hans Peter van Veldhoven

Expositie Hein van Houten

Algemeen

BENEDEN-LEEUWEN - Vanaf vandaag is er in het gemeentehuis in Beneden-Leeuwen een exposities te zien van Hein van Houten.

Als er iets kleurrijk en aansprekend is, dan is het wel het werk van actionpainter Hein van Houten uit Maasbommel, dat in april, mei en juni te bewonderen is tijdens de expositie ‘Gekleurde Visualisatie’ in het gemeentehuis in Beneden-Leeuwen.

Zijn kunst kenmerkt zich door de stijl action painting. Dit levert unieke exemplaren op. Action painting is een manier van werken in abstracte expressionistische kunst en informele schilderkunst. Daarbij is het uitgangspunt de handeling of actie van het maken wat op het doek wordt overgebracht. Hein claimt zijn voorstellingen rechtstreeks uit de ‘ether’ te halen en te vertalen op het canvas, net zoals een radio wordt afgestemd om het juiste programma te kunnen ontvangen. Daardoor varieert hij sterk in voorstelling, kleuren, materiaal en technieken. De expositie is een bonte verzameling van kunstwerken waarbij je je kunt verwonderen en de ogen uitkijkt. 

De expositie is te zien tijdens de openingstijden van het gemeentehuis. Meer informatie: www.heinart.nl.