ophalen oud ijzer voor scouting de Paulus
ophalen oud ijzer voor scouting de Paulus Foto: Scouting de Paulus

IJzeractie bij de Paulus

Algemeen

DREUMEL - Zaterdag 2 april wordt er oud ijzer opgehaald in Dreumel voor scouting de Paulus. Inwoners die oud ijzer hebben, kunnen dit aan de straat leggen. 

Bij grote en/of zware stukken graag een mailtje vooraf naar: oudyzer@scoutingdreumel.nl.

Al 60 jaar
Al zestig jaar lang wordt er oud ijzer opgehaald voor de scouting met een mooie opbrengst, waarvan de Welpen, Scouts, Explorers en de Stam geweldige activiteiten kunnen ondernemen.

‘In 1962 staat de 8-jarige Theo Vink vol verwachting te wachten op de komst van de bakwagen, met daarop het stoere kraantje. De vader van de toen 9-jarige Hans van Bruchem, komt voor het eerst bij scouting de Paulus Dreumel oud ijzer ophalen. Een bijzonder moment; de oud ijzeractie is geboren. 

Nu, 60 jaar later, haalt Scouting de Paulus nog steeds, tweemaal per jaar in Dreumel oud ijzer op. Een prachtige actie met een mooie opbrengst, waarvan de Welpen, Scouts, Explorers en de Stam geweldige activiteiten kunnen ondernemen. Wel is er in de loop der jaren het een en ander veranderd. De bakwagen is vervangen, het oud ijzer wordt niet meer met Scouts op platte karren opgehaald en het bedrijf van Bruchem BV wordt inmiddels mede gerund door beide dochters. Maar het enthousiasme voor deze prachtige actie is bij de vereniging gebleven, net zoals de band tussen Theo en Hans.

Op zaterdag 2 april heeft daarom de oud ijzeractie een speciaal tintje. 

ophalen oud ijzer voor scouting de Paulus